Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Het Leven der Dieren, Deel 1, Hoofdstuk 07: De Knaagdieren" by Alfred Edmund Brehm # eBook PDF Kindle ePub Free

Het Leven der Dieren, Deel 1, Hoofdstuk 07: De Knaagdieren

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Het Leven der Dieren, Deel 1, Hoofdstuk 07: De Knaagdieren
  • Author : Alfred Edmund Brehm
  • Release Date : January 18, 2014
  • Genre: Nature,Books,Science & Nature,
  • Pages : * pages
  • Size : 2886 KB

Description

De Knaagdieren vormen een naar alle zijden goed begrensde groep. Zij dragen hun naam bijna met nog meer recht dan de Roofdieren den hunnen. Twee snijtanden in iedere kaak, die tot groote knaagtanden uitgegroeid zijn en het ontbreken der hoektanden, waardoor tusschen snij- en maaltanden een groote ruimte ontstaat, zijn kenmerken, die aan alle eigen zijn.

Van het uitwendig voorkomen der Knaagdieren kan weinig in ’t algemeen gezegd worden, daar deze orde zeer verschillende vormen omvat en daarom zeer rijk is aan familiën en soorten. De voor alle geldige kenteekenen komen tennaastenbij op het volgende neer: de romp is in de meeste gevallen rolvormig en rust op korte pooten, die in den regel ongelijke lengte hebben, daar de achterpooten gewoonlijk een weinig, en dikwijls zelfs veel langer zijn dan de voorpooten; de kop is door een korten, dikken hals met den romp verbonden; de oogen zijn groot en puilen gewoonlijk sterk uit; de lippen zijn vleezig, met snorharen bezet, zeer beweeglijk en van voren gespleten; de voorpooten hebben in den regel 4, de achterpooten 5 teenen; deze zijn met meer of minder sterke klauwen (soms ook met nagels van anderen vorm) gewapend, bij sommige door zwemvliezen met elkander verbonden. Het haarkleed is bijna altijd van gelijkmatige lengte, hoogstens aan de ooren tot kwastjes of aan den (in dit geval meestal ruigen) staart tot een pluim verlengd.


Ebook Download "Het Leven der Dieren, Deel 1, Hoofdstuk 07: De Knaagdieren" PDF ePub Kindle